Επιχειρηματίας σε 1 μέρα και με έξοδα 590 ευρώ

Επιχειρηματίας σε 1 μέρα και με έξοδα 590 ευρώ

Επιχειρηματίας σε μία μέρα, αντί για 38 και με έξοδα 590 ευρώ αντί για 1.900, θα είναι δυνατόν να γίνει ο Έλληνας ή όποιος άλλος ξένος επιθυμεί να επενδύσει στη χώρα μας.
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών, που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη. Με άλλες διατάξεις προβλέπονται «ρυθμίσεις»-ανάσα για τους ενοικιαστές επαγγελματικών και εμπορικών καταστημάτων.
Ωστόσο, «δειλά» είναι τα «βήματα» που γίνονται ως προς την απελευθέρωση της αγοράς άρτου – bake off αφού τα απαιτούμενα τετραγωνικά για ψήσιμο και πώληση στα σούπερ μάρκετ μειώνονται από τα 44 στα 36 τ.μ.
Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι, με τη θέσπιση υπηρεσίας μίας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση των συνηθέστερων μορφών των εμπορικών εταιρειών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), να ιδρύονται όλες οι επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα.
Για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας διαδικασίας, συγκροτείται ένα ευρύ δίκτυο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τα οποία συμπληρώνονται από περίπου 50 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων, και 3.200 συμβολαιογράφους που λειτουργούν στη χώρα.

ΠΗΓΗ: Έθνος