«Θα μειωθούν και οι τιμές εκτός από τα εισοδήματα των εργαζομένων και τις συντάξεις»

O καλύτερος έλεγχος των τιμών είναι βασική στόχευση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως είπε σήμερα, ο υπουργός,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στους υπαλλήλους του υπουργείου στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος.
Ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι τόσο η μείωση των τιμών, αλλά και ο διάλογος με την αγορά.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των πολιτών και ξεκινάμε μάχη για την αισχροκέρδεια, την κερδοσκοπία, τον πληθωρισμό. Μέσα από το διάλογο με την αγορά θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού», τόνισε.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην πορεία του στο υπουργείο πριν από δέκα χρόνια, όπου με τη συνεργασία των εργαζομένων, όπως σημείωσε, «επιτεύχθηκε η μείωση του πληθωρισμού» και συμπλήρωσε ότι το ίδιο επιδιώκει να επαναληφθεί στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων.
«Δεν θα μειωθούν μόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι συντάξεις, αλλά και οι τιμές και όσες αξίες πρέπει να μειωθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και να αποτρέψουμε την είσοδο άλλων συμπολιτών μας στη φτώχεια», υπογράμμισε.
Ο υφυπουργός, Ντίνος Ρόβλιας, που θα αναλάβει τον τομέα του εμπορίου, σημείωσε από την πλευρά του ότι «σεβόμαστε τις επιχειρήσεις, αλλά στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και θα απαιτήσουμε την τήρηση των νόμων. Ζούμε στην εποχή του Μνημονίου, αλλά ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον υπάρχουν περιθώρια για προοδευτικές πολιτικές».
Τέλος, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι συμφωνούν με το σκεπτικό του υπουργού, αλλά ζήτησαν να εξεταστεί εκ νέου το ενδεχόμενο μεταφοράς της γενικής γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας, καθώς τα θέματα της αγοράς απαιτούν τις δύο γραμματείες -Εμπορίου και Καταναλωτή- να λειτουργούν μαζί.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα