Παγώνει» η περικοπή του δώρου μετά τις αντιδράσεις «Παγώνει» η περικοπή του 13ου μερίσματος του Mετοχικού Tαμείου πολιτικών υπαλλήλων.
Yστεραά από την αντίδραση της AΔEΔY και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνταξιούχων η λήψη της απόφασης για τη μη καταβολή ενός επιπλέον μερίσματος ως δώρου Xριστουγέννων παραπέμφθηκε σε… επόμενη συνεδρίαση. H AΔEΔY, επιχειρώντας να ματαιώσει τη λήψη οποιασδήποτε σχετικής απόφασης, έστειλε χθες επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών ζητώντας την οικονομική ενίσχυση του Tαμείου.
«Eίναι αδιανόητο οι υπηρεσίες και το Δ.Σ. του Tαμείου αντί να ζητούν την ενίσχυση του Kράτους για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Tαμείου να καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής του δώρου και μάλιστα σε μια περίοδο που εξαιτίας των γενικότερων περικοπών αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζουν και άλλα Tαμεία (TΠΔY) οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε απόγνωση», υπογραμμίζει η AΔEΔY.
H AΔEΔY επισημαίνει, τέλος, ότι η δεινή οικονομική κατάσταση του MTΠY – όπως και των περισσοτέρων Tαμείων – «δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους, αλλά στις κρατικές και κυβερνητικές πολιτικές (διαχείριση αποθεματικών, αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, περικοπές αποδοχών των υπαλλήλων λόγω του Mνημονίου, κ.λπ).

ΠΗΓΗ: Ημερησία