«Σούπερ προσφορές» για την 28η Οκτωβρίου από τα τουριστικά γραφεία

Στα… αζήτητα παραμένουν λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξή τους, τα πακέτα διακοπών για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν τους υποψήφιους ταξιδιώτες.
Στους ελληνικούς προορισμούς, όπου παραδοσιακά αυτές τις μέρες έκαναν εκδρομές περίπου 4.500 άτομα, φέτος καταγράφεται μείωση της τάξης του 30%, ενώ για το εξωτερικό, όπου επέλεγαν να πάνε περίπου 6.000 άτομα, η μείωση φθάνει και το 40%.
«Κόπηκαν»
«Μέχρι και πέρσι, το φθινόπωρο και η άνοιξη ήταν οι κατεξοχήν εποχές για τριήμερες, μίνι αποδράσεις και εκδρομές», τονίζει ο Γιώργος Πανάγου, εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα. «Τα τριήμερα «28η Οκτωβρίου», «Καθαρή Δευτέρα», «25η Μαρτίου» και «Αγίου Πνεύματος», καθώς και τα Σαββατοκύριακα, τα τελευταία χρόνια κέρδιζαν όλο και περισσότερους τουρίστες.
Φέτος, όμως, και αυτά κάνουν «κοιλιά»». Ετσι, οι πράκτορες έχουν μπει δυναμικά στον χορό των προσφορών, παρέχοντας προσιτές τιμές, ημιδιατροφή αντί πρωινού, δωρεάν τοπικές εκδρομές και κρουαζιέρες.
Η «Οικονομία» σας προτείνει πακέτα από επώνυμα ταξιδιωτικά γραφεία, όπου υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις.
Συγκεκριμένα:
Τετραήμερο στη Ζάκυνθο με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για διακοπές all inclu­sive κοστίζει 145 ευρώ και 239 ευρώ το άτομο αν η μεταφορά γίνει με πούλμαν (Balakakis).
Τριήμερο στο Καρπε­νήσι με 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, για διακοπές all inclu­sive κοστίζει 145 ευρώ το άτομο (Manessis).
Τριήμερο στους Δελφούς με 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, κοστίζει από 66 ευρώ το άτομο (Ginis).
Τριήμερο στο Πήλιο με 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και ημιδιατροφή, κοστίζει 80 ευρώ και 159 ευρώ άν η μεταφορά γίνει με πούλμαν. Προσφέρονται δωρεάν οι εκδρομές σε Χάνια, Πορταριά, Μακρινίτσα, Βόλο, Μηλιές (Planet Tours).
Τετραήμερο στη Λίμνη Πλαστή­ρα και στα Ορεινά θέρετρα Πίνδου με 3 διανυκτερεύσεις και ημιδιατροφή κοστίζει 244 ευρώ το άτομο. Η με­ταφορά γίνεται με πούλμαν (Aca­dimos).
Επταήμερη εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη, Βόσπορο, Πριγκιπον­νήσια με 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και ημιδιατροφή κοστίζει 350 ευρώ το άτομο. Η μεταφορά γίνεται με πούλμαν (Signature Travel).
Τετραήμερο στη Βουδαπέστη με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και ημιδιατροφή, ξεναγήσεις και περιηγήσεις κοστίζει 460 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια (Signature Tra­vel).
Πενθήμερη εκδρομή σε Ρώμη και Βατικανό με 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό, ξεναγήσεις και περιηγήσεις κοστίζει 525 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια (Su­perior Travel).
Τετραήμερο στη Μάλτα με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και πρωινό, ξεναγήσεις και περιηγήσεις και δώρο κρουαζιέρα κοστίζει 399 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια (Malta Holidays).
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ
Στο κόκκινο ένα στα τρία πρακτορεία
Το ένα πέμπτο των εσόδων τους έχουν χάσει σταδιακά την τελευταία διετία τα ταξιδιωτικά γραφεία.
«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που τα έσοδά μας μειώνονται. Πέρυσι μειώθηκαν κατά 12% και φέτος όλα δείχνουν ότι θα κλείσουμε στο μείον 7% με 8%)», λέει ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης τους (HATTA). Οι συνέργειες, οι συνεργασίες και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα», καταλήγει ο κ. Τελώνης.
Από τα 4.000 γραφεία πανελλαδικά εκτιμάται ότι τουλάχιστον τα 1.300 (περίπου ένα στα τρία) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη των οικονομικών του υποχρεώσεων. Ταυτόχρονα, οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί στα γραφεία ως εποχικό προσωπικό έχουν ήδη απολυθεί.

ΠΗΓΗ: Έθνος