ΙΧ: 4.000 κατασχεμένα στο σφυρί. Σε εξευτελιστικές τιμές τα μεγάλου κυβισμού

metaxeirismenaΠερισσότερα από 4.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα δημοπρατήθηκαν από τις τράπεζες της χώρας τον Σεπτέμβριο ενώ πλέον στις δημοπρασίες αναγράφονται κάποια υπερπολυτελή ΙΧ τα οποία φαίνεται πως δεν θέλει να αποκτήσει κανείς ακόμη και έναντι λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ τη στιγμή που η πραγματική τους αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά και ιδίως στους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν διακινδυνεύουν να επενδύσουν σε ένα σπορ πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο είναι πολύ πιθανό να μην πουληθεί και να χάσουν έστω και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ωστόσο οι τράπεζες της χώρας εξακολουθούν να διατηρούν «κλειστές»τις δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων στις οποίες συμμετέχουν μόνο έμποροι ΙΧ αφήνοντας εκτός τους ιδιώτες καταναλωτές.
Πάντως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί το μοντέλο που έχουν ήδη ετοιμάσει οι τράπεζες βάσει του οποίου αν κάποιο αυτοκίνητο δεν αγοραστεί σε τρεις συνεχόμενες δημοπρασίες τότε θα δημοπρατείται σε ιδιώτες καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν και οι «απειλές»των εμπόρων προς τις τράπεζες για αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ οι τράπεζες θα «ξεφορτωθούν» χιλιάδες ΙΧ και η ημερήσια φύλαξή τους στοιχίζει σχεδόν από 1,5 έως και 3 ευρώ!
Μοντέλα
Αυτό που έχει πλέον επιβεβαιωθεί στις δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων είναι πως τα αυτοκίνητα πόλης αποτελούν το μήλον της έριδος για όλους τους εμπόρους ενώ τα μοντέλα μεσαίας αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας οι τράπεζες τα δίνουν ως «μπόνους» σε μαζικές αγορές που πραγματοποιούν κάποιοι έμποροι σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα