ΣΔΟΕ: Στο μικροσκόπιο υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται μια σειρά από υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Αυτό αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ ερευνά υποθέσεις τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι έκαναν εισαγωγές σκευάσματος από το εξωτερικό. Όπως προκύπτει από την καταγγελία, οι συγκεκριμένοι γιατροί αγόραζαν το εν λόγω σκεύασμα έναντι 180 ευρώ και το υπερτιμολογούνσαν στη συνέχεια, διαθέτοντας το στον ΟΠΑΔ έναντι 2.943 ευρώ. Από την υπόθεση αυτή, η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται σε 1,5 εκατ. Ευρώ.
Επιπλέον, ερευνάται υπόθεση «συνεργασίας» γιατρών με νοσοκομείο για εισαγωγές εμφυτευμάτων με ζημία 37 εκατ. ευρώ, συναλλαγές για προμήθεια βηματοδοτών που με υπερτιμολογήσεις οδήγησαν σε ζημία του ελληνικού δημοσίου 25 εκατ. ευρώ και εικονικές συνταγογραφήσεις γιατρών του ΙΚΑ
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ ερευνά άλλη υπόθεση εικονικών παραστατικών στον ΟΠΑΔ, από την οποία προέκυψε με ζημία 4 εκατ. Ευρώ, καθώς ασφαλισμένοι χρεώνονταν με θεραπείες χωρίς όμως να έχουν ουδέποτε υποβληθεί σε αυτές.
Τέλος, ο κ. Καπελέρης εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού δυναμικού του ΣΔΟΕ και πρότεινε η μη δικαιολόγηση του πόθεν έσχες να είναι ποινικό αδίκημα.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα