Καταθέσεις με επιτόκιο 5%

Παρά τις μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων υπάρχουν ακόμα τράπεζες εξακολουθούν να προσφέρουν επιτόκιο μέχρι και 5% στους λογαριασμούς προθεσμίας.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αποκλιμάκωση στα επιτόκια καταθέσεων, και δη των προθεσμίας, ακόμα και κατά 1 μονάδα, με την αγορά να κινείται στα επίπεδα του 3% με 4%. Ωστόσο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει επιτόκιο 4,35% στην 12μηνη κατάθεση προθεσμίας και μάλιστα για ποσά από 5.000 ευρώ (μέχρι και 100.000 ευρώ).
Τα τραπεζικά στελέχη δηλώνουν πως τα επίπεδα των επιτοκίων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Ωστόσο οι ελληνικές τράπεζες «αναγκάστηκαν» να έχουν δελεαστικές προσφορές σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το κύμα φυγής καταθέσεων, αλλά και για να διατηρούν σε αποδεκτά επίπεδα τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις.
Σήμερα επιτόκιο 5% προσφέρουν οι τράπεζες FBBank (προθεσμίας 18 μηνών) Proton (προθεσμίας 12 μηνών).
Στα επίπεδα του 4% διαμορφώνονται τα επιτόκια προθεσμίας στην Τράπεζα Πειραιώς (winbank Direct) και Attica Bank.
Στο 3,5% με 3,75% διαμορφώνεται το επιτόκιο προθεσμίας στις τράπεζες Alpha και Marfin.
Στα επίπεδα του 3% τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στην Eurobank το επιτόκιο διαμορφώνεται ανάλογα με το χρόνο κατάθεσης και το ποσό -στα επίπεδα του 3,5%-4%.
Ενώ η Millennium Bank, εξακολουθεί να προσφέρει επιτόκιο που φτάνει στο 10% στην 10μηνη κατάθεση προθεσμίας, λόγω των 10 της χρόνων στην ελληνική αγορά. Στη Αγροτική Τράπεζα το επιτόκιο της προθεσμιακής κατάθεσης ΑΤΕ Διπλασιάζω φτάνει -υπό προϋποθέσεις και στο 3,6%.

ΠΗΓΗ: Ημερησία