Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο ως 10%

Υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, που φτάνουν ακόμα και στο 10%, προσφέρουν οι τράπεζες.
Με …δέλεαρ τις υψηλές αποδόσεις οι τράπεζες προσπαθούν να ενδυναμώσουν το κομμάτι των καταθέσεων, που επλήγει τους πρώτους μήνες του χρόνου -πριν από την υπογραφή του Μνημονίου- καθώς οι καταθέτες απέσυραν περί τα 25δισ ευρώ. Μάλιστα όπως δηλώνουν τα τραπεζικά στελέχη τα επίπεδα των επιτοκίων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Ωστόσο αυτό θεωρείται απαραίτητο, αφενός στην προσπάθεια να ανακόψουν το κύμα φυγής καταθέσεων, αλλά και για να διατηρούν σε αποδεκτά επίπεδα τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις.
Σήμερα το μέσο επιτόκιο στις καταθέσεις προθεσμίας, διαμορφώνεται στα επίπεδα του 4% με 4,5%, ενώ υπάρχουν και ακόμα δελεαστικότερες προσφορές που κλιμακώνονται μήνα με το μήνα και φτάνουν στο 10%.
Συγκεκριμένα:
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το «βαρόμετρο» της αγοράς προσφέρει επιτόκιο στους λογαριασμούς προθεσμίας στο 4,35% (12μηνη κατάθεση για ποσά από 5.000 ευρώ).
Η Millennium Bank για την επέτειο των 10 χρόνων της προσφέρει επιτόκιο που φτάνει στο 10% στην 10μηνη προθεσμιακή της κατάθεση. Συγκεκριμένα για ποσό 10.000 ευρώ το επιτόκιο τους 9 μήνες είναι 3,75% και τον τελευταίο μήνα 10% με τελική απόδοση 3,95%.
Η Τράπεζα Πειραιώς, στον λογαριασμό προθεσμίας «Με το Παραπάνω» στην προθεσμιακή κατάθεση 3 ετών, προσφέρει επιτόκιο 3% τον πρώτο χρόνο, 4% τον δεύτερο χρόνο και 5% τον τρίτο χρόνο (για ποσά από 30.000 ευρώ). Ενώ στον λογαριασμό της winbank direct προσφέρει επιτόκια προθεσμίας 4,25%. Παράλληλα η τράπεζα κληρώνει κάθε χρόνο 1εκ ευρώ.
Η Eurobank στον προθεσμιακό λογαριασμό Step Up, προσφέρει επιτόκιο -στα επίπεδα του 3% με 4%- που αυξάνεται μήνα με μήνα.
Η Τράπεζα Κύπρου στην κατάθεση προθεσμίας 3 Plus 3 (δύο συνεχόμενα τρίμηνα) προσφέρει επιτόκιο 1,5% το πρώτο τρίμηνο και 4,5% το δεύτερο τρίμηνο.
Η Alpha Bank στην ετήσια προθεσμιακή κατάθεση Alpha Μηνιαία Πρόοδος (ποσό 30.000 ευρώ), το επιτόκιο ξεκινά από το 2,7% και φτάνει μέχρι 3,5%.
Η Αγροτική Τράπεζα προσφέρει την κατάθεση προθεσμίας «αυξάνω» με επιτόκιο που αυξάνεται κάθε μήνα, όπως και την προθεσμιακή κατάθεση «ΑΤΕ Διπλασιάζω» με επιτόκιο που ξεκινά από το 1,85% και φτάνει μέχρι το 3,7% (για ποσά από 10.000 ευρώ).
Η Attica Bank, στην 12μηνη κατάθεση Attica plus, προσφέρει επιτόκιο μέχρι 4,53% για ποσά από 20.000 ευρώ .
Η Γενική Τράπεζα στον λογαριασμό Extra αποταμίευση προσφέρει επιτόκιο 5% (με την προϋπόθεση ότι θα γίνεται μία κίνηση το μήνα).
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στον λογαριασμό προθεσμίας «Ανεβαίνω» με διάρκεια 15 μήνες και για ποσά 50.000 ευρώ, προσφέρει επιτόκιο που ξεκινά από το 1,4% και κορυφώνεται στο 6%.
Στην Εθνική Τράπεζα το ύψος των επιτοκίων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς, διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης. Για ποσά από 330.000 ευρώ είναι διαπραγματεύσιμο.
Ο λογαριασμός προθεσμίας 12 μηνών Marfin Egnatia Bank, έχει επιτόκιο 3,75%
Επιτόκιο που σταδιακά αυξάνεται στο 5% προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα στον λογαριασμό προθεσμίας Υπερέχω, διάρκειας 12, 18 ή 24 μηνών για ποσά από 50.000 ευρώ.
Η FBBank στον προθεσμιακό λογαριασμό 6Χ3 διάρκειας έξι τριμήνων, προσφέρει επιτόκιο 4,5% στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, το οποίο αυξάνεται στο 5% το τέταρτο 3μηνο, στο 5,5% στο πέμπτο τρίμηνο και στο 6% το έκτο τρίμηνο.
Η Proton Bank στην προθεσμιακή κατάθεση anelixis προσφέρει επιτόκιο 3% τους πρώτους τρεις μήνες και στη συνέχεια το επιτόκιο αυξάνεται μήνα με μήνα μέχρι το 9%.
Η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει στους προθεσμιακούς λογαριασμούς επιτόκιο από 2,5% μέχρι 2,75% για ποσά άνω των 30.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Ημερησία