«Πάγος» στη μονιμοποίηση συμβασιούχων

«Μάχη» δόθηκε χθες μέσα και έξω από τον Αρειο Πάγο, καθώς ήταν εξαιρετικά αρνητικές για τους συμβασιούχους οι δύο προτάσεις δικαστικών λειτουργών που έγιναν προς την πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία καλείται μέσα σε κλίμα έντασης να αποφανθεί πάλι για το κρίσιμο νομικό ζήτημα της μονιμοποίησής τους για τρίτη φορά μέσα στην τελευταία τετραετία. Εξω από το δικαστήριο σημειώθηκαν επεισόδια και εντονότατες διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών και των δικαστών, αφού, εάν υιοθετηθούν οι χθεσινές εισηγήσεις, θα μπει οριστικά φραγμός σε κάθε προοπτική μονιμοποίησής τους.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες και ο εισηγητής της υπόθεσης αρεοπαγίτης Αν. Δουλγεράκης συμφώνησαν με τις νομικές θέσεις της απόφασης-«λαιμητόμου» για τους συμβασιούχους που εξέδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πριν από τριάμισι χρόνια, μεταστρέφοντας τότε (μετά τη γνωστή «τηλεφωνική διάσκεψη» και με οριακή πλειοψηφία) την απολύτως ευνοϊκή για τους συμβασιούχους απόφαση που εξέδωσε η ίδια Ολομέλεια ομόφωνα λίγους μήνες νωρίτερα.
Δεν μετατρέπονται
Ο αρεοπαγίτης εισηγητής και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξαν ότι μετά τις απαγορευτικές διατάξεις του Συντάγματος 2001 δεν μπορούν πλέον να μετατραπούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τα πυρά τους κατά των αρνητικών εισηγήσεων εξαπέλυσαν οι νομικοί εκπρόσωποι συμβασιούχων, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί κραυγαλέα και ομολογημένη κατάχρηση καθώς αφορά καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάζονται επί 22 χρόνια με συμβάσεις της μίας ημέρας, που έχουν ανανεωθεί χιλιάδες φορές!

ΠΗΓΗ: Ημερησία