Οριστικοποιείται η ρύθμιση για την περαίωση

Την επόμενη εβδομάδα και αφού πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από το 2000 έως το 2009, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Κουσελάς ανέφερε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα πλαίσιο, χωρίς να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος των εσόδων που προσδοκά να αντλήσει η κυβέρνηση μέσω της περαίωσης ο κ. Κουσελάς δεν θέλησε να δώσει μια τάξη μεγέθους πριν οριστικοποιηθεί το σχετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ. Σημείωσε ακόμη ότι το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμο, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί μια δίκαιη διευθέτηση και όχι ισοπεδωτικές λογικές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση γνωστοποίησε ότι στη διαδικασία της περαίωσης θα μπορούν να ενταχθούν, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, και υποθέσεις που εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει.

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να χαράξει μια «κόκκινη» γραμμή με το παρελθόν, κάνοντας λόγο για 2,5 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις.

Πηγή: Έθνος