Επιτόκια καταθέσεων ως 5% σε λογαριασμούς μισθοδοσίας

Διέξοδο στους λογαριασμούς μισθοδοσίας αναζητούν οι τράπεζες για να προσελκύσουν κεφάλαια, προσφέροντας επιτόκια που φτάνουν και στο 5%.
Εκτός όμως από το υψηλό επιτόκιο στην κατάθεση οι τράπεζες προσφέρουν στους κατόχους των συγκεκριμένων λογαριασμών και διάφορες άλλες διευκολύνσεις, όπως είναι οι εκπτώσεις στα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων, αλλά και δικαίωμα υπερανάληψης, για ποσό που μπορεί να φτάσει και τις 10.000 ευρώ.
Το κύριο χαρακτηριστικό των λογαριασμών μισθοδοσίας είναι ότι το επιτόκιο, αφορά συγκεκριμένο ποσό κατάθεσης, που ξεκινά από τα 300 ευρώ και δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.
Το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί μισθοδοσίας (και σύνταξης) έχουν ιδιαίτερη ζήτηση από τους μισθοδοτούμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ευχέρεια που έχουν να προεισπράξουν 1 μισθό ή σύνταξη. Το επιτόκιο υπερανάληψης διαμορφώνεται συνήθως στα επίπεδα του 8,5% με 9,5%.
Συγκεκριμένα:
·         Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει επιτόκιο 5% (για τα πρώτα 5.000 ευρώ) στον λογαριασμό μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων «EXTRA» . Παράλληλα ο κάτοχος έχει δικαίωμα υπερανάληψης με χρέωση τόκων μόνο για το επιπλέον και το χρονικό διάστημα που αυτό χρησιμοποιείται
·         Η Marfin Egnatia Bank, προσφέρει επίσης επιτόκιο 5% για τα πρώτα 5.000 ευρώ κατάθεσης, στον λογαριασμό Marfin Public (επιτόκιο ΕΚΤ για μεγαλύτερα ποσά) με δυνατότητα υπερανάληψης ενός επιπλέον μισθού/ σύνταξης και μέχρι τα 1.500 ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο.
·         Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει επίσης επιτόκιο 5% στον τρεχούμενο λογαριασμό «ΤΤ μισθοδοσία Plus» για τα πρώτα 3.000 ευρώ κατάθεσης, με δικαίωμα υπερανάληψης.
·         Η FBBank στον λογαριασμό μισθοδοσίας Value αποκλειστικά για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους προσφέρει επιτόκιο 5% για ποσά μέχρι 5.000 ευρώ και δυνατότητα υπερανάληψης ενός ακαθάριστου μισθού.
·         Η Attica Bank προσφέρει επιτόκιο 1,5% στους λογαριασμούς μισθοδοσίας με υπόλοιπο μέχρι 3.000 ευρώ και 2% για υπόλοιπα από 3.000 ευρώ και άνω.
·         Η Geniki Bank στο λογαριασμό Μισθός 3 plus έχει επιτόκιο 3% και προσφέρει προνομιακή τιμολόγηση σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.
·         Η Μillennium στο πρόγραμμα «μισθοδοσία δημοσίου» με επιτόκιο 2% για τα πρώτα 1.500 ευρώ, δίνει την ευκαιρία σε 10 τυχερούς δικαιούχους λογαριασμούς να συμμετέχουν στις μηνιαίες κληρώσεις και να κερδίσουν από 1.000 ευρώ.
·         Η Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό Μισθοδοτικός Plus (τρεχούμενος ή ταμιευτήριο) προσφέρει επιτόκιο από 0,5% έως 1%. Ταυτόχρονα παρέχεται δικαίωμα υπερανάληψης με μεγάλο πιστωτικό όριο που φτάνει μέχρι τα 10.000 ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο. Επιπλέον οι κάτοχοι του λογαριασμού έχουν μειωμένο, κατά 1 μονάδα, επιτόκιο στην πιστωτική κάρτα και έκπτωση 15% στα επιτόκια στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
·         Η Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό Πειραιώς Αποδοχών προσφέρει επιτόκιο 1,8% για τα πρώτα 5.000 ευρώ. Ενώ και οι λογαριασμοί μισθοδοσίας συμμετέχουν στην κλήρωση για το 1εκ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.
Στην Eurobank ο τρεχούμενος λογαριασμός μισθοδοσίας έχει προνομιακό επιτόκιο κατάθεσης από το πρώτο ευρώ, ενώ το επιτόκιο υπερανάληψης είναι μειωμένο κατά 1 μονάδα από το εκάστοτε ισχύον. Ένα από τα προνόμια του λογαριασμού είναι η έκδοση μπλοκ επιταγών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις φερεγγυότητας. Επίσης στα προνόμια του λογαριασμού είναι και τα μειωμένα επιτόκια μέχρι 1 μονάδα σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια.

ΠΗΓΗ: Ημερησία