Πώς κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης την ώρα της παράδοσης

Χρυσές… ευκαιρίες για έσοδο 700 ευρώ την ημέρα από τις ελλειμματικές ποσότητες του πετρελαίου θέρμανσης ανοίγονται από αύριο για επιτήδειους διακινητές. Πρόκειται για το βασικό κόλπο βυτιοφορέων που μπορούν κλέβοντας πετρέλαιο θέρμανσης και μεταπωλώντάς το να κερδίζουν σε μία μέρα ένα μηνιάτικο ενός εργαζομένου…
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ. Ρόβλιας έχει θέσει σε συναγερμό τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία, ενώ ελέγχους ξεκινούν και οι Νομαρχίες. Από αύριο 15 Οκτωβρίου αρχίζει η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του υπουργείου η κλασική τακτική είναι η παράδοση στις κατοικίες λιγότερων ποσοτήτων από αυτές που έχουν παραγγελθεί είτε «πειράζοντας» τους μετρητές των βυτιοφόρων είτε αναρροφώντας λίτρα από τις δεξαμενές.
Ένα βυτίο 6.000 λίτρων μπορεί στην περίπτωση που το κρύο είναι ισχυρό να κάνει και πέντε παραδόσεις την ημέρα. Να διαθέσει σε πέντε κατοικίες από 1.200 λίτρα. Ένας επιτήδειος οδηγός μπορεί να «κλέψει» από 100 λίτρα σε κάθε παράδοση, δηλαδή 500 λίτρα. Αν η τιμή στο λίτρο είναι 0,70 ευρώ τότε κερδίζει 350 ευρώ. Τα 500 λίτρα τα πουλά ξανά και κερδίζει άλλα τόσα, άρα συνολικά 700 ευρώ.
Η αναρρόφηση γίνεται με τη μάνικα από τις δεξαμενές και είναι εύκολο συνήθως όσες έχουν υποδοχή στην κάτω πλευρά τους.
Επιπλέον, μπορούν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των πολυκατοικιών με τον μετρητή ή χρησιμοποιώντας διαφορετική βέργα μέτρησης.

ΠΗΓΗ: Ημερησία