Καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια στους κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας του 2011 θα αρχίσει να ταχυδρομεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.
Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να προμηθευτούν το ειδικό σήμα. Η προμήθεια του σήματος γίνεται από τις τράπεζες, το διαδίκτυο και από τις εφορίες (με προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας) στην περίπτωση που ο κάτοχος του οχήματος δεν λάβει ειδοποιητήριο ή το έχει χάσει ή σε αυτό αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία.
Το υπουργείο Οικονομικών με χθεσινή του εγκύκλιο παρέχει διευκρινίσεις για το πώς διαμορφώνονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας και υπογραμμίζει ότι για όλα τα οχήματα που θα ταξινομηθούν από 1η Νοεμβρίου 2010 τα νέα «πράσινα» τέλη θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ για τα επιβατικά Ι.Χ. που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά έως την 31η Οκτωβρίου 2010 και τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα τα τέλη καθορίζονται ανάλογα με τον κυλινδρισμό του κινητήρα.
Στην περίπτωση αυτή επιβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ και χορηγείται νέο σήμα χωρίς άλλη επιβάρυνση, ενώ στην περίπτωση εκπρόθεσμης αγοράς το πρόστιμο είναι ισόποσο με την αξία του σήματος.

ΠΗΓΗ: Ημερησία