Φιλ. Σαχινίδης: Δεν μπορούμε να συντηρήσουμε το Δημόσιο.

Monday November 22, 2010 12:45 AM

Περικοπές προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών
Περιορισμό του σημερινού «υπερτροφικού και μίζερου» δημόσιου τομέα, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιβολή άλλων φόρων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φιλ. Σαχινίδης
 «Ακόμη κι αν, στο ιδανικό σενάριο, επιτύχουμε το πρόγραμμα και τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2011, το έλλειμμα θα είναι στα 17 δισ. ευρώ. Το 2012 πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν δεν περιορίσουμε το κράτος; Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον το δημόσιο. Αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει ο υφυπουργός και προσθέτει: » Εδώ που φτάσαμε, ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει. Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και το κυριότερο δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να τον συντηρούμε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσε ο Φ. Σαχινίδης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΔΕΚΟ στις οποίες οι αμοιβές είναι κατά 44% υψηλότερες από εκείνες στο δημόσιο τομέα και κατά 100% υψηλότερες απ’ ό,τι στον ιδιωτικό τομέα. «Οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ έχουν φτάσει σε σημείο να επιβαρύνουν κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά 2 δισ. ευρώ. Με 2 δισ. ευρώ είναι όσα εξοικονομήσαμε περικόπτοντας τον 13ο και 14ο μισθό. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι κατοστάρι – πήραμε τα μέτρα και τελειώσαμε φέτος- είναι μαραθώνιος», καταλήγει.

Πηγή Ελευθεροτυπία