Περαίωση – Αποστέλλεται ειδοποιητήριο πληρωμής της δόσης Δεκεμβρίου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε στην έκδοση και ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιήσεων για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή την ολική εξόφληση με έκπτωση 10% (επί του υπολοίπου που απομένει στην οφειλή μετά την αφαίρεση της προκαταβολής), σε όσες επιχειρήσεις αποδέχτηκαν το Νοέμβριο, το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, καταβάλλοντας το 20% του συνολικά οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες.
Για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εμφάνισης και εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου, που τους απεστάλη ταχυδρομικά.
Όπως διευκρινίζεται, η ΓΓΠΣ δεν προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιητηρίου πληρωμής της επόμενης δόσης για τις επιχειρήσεις που:
α) το μήνα Νοέμβριο αποδέχτηκαν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν.3888/2010, καταβάλλοντας ποσά στις τράπεζες παραπάνω από μία φορά.
β) το υπόλοιπο της οφειλής περαίωσης του Ν.3888/2010 είναι κάτω των 15 ευρώ.
Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται μετά τις 20/12/2010 στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ώστε να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα του υπολοίπου της οφειλής περαίωσης Ν.3888/2010 που έχουν ή τυχόν ποσά που πρέπει να τους επιστραφούν λόγω των πολλαπλών καταβολών στις τράπεζες το μήνα Νοέμβριο.
Yπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή της εξόφλησης με έκπτωση 10% των οφειλών περαίωσης του Ν.3888/2010 είναι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Η καταβολή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα