Τροπολογία για τους λογιστές στον νομοσχέδιο για το ΕΤΕΑΝ . Μέλη του Οικονομικού επημελητηρίου και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ με μεταπτυχιακό – Επέκταση άδειας λογιστή

Τρίτη Φεβρουάριος 01, 2011 10:15 μμ

Κατατέθηκε εχθές τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» σύμφωνα με την οποία η χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) επεκτείνεται πλέον και σε πτυχιούχους τμημάτων που ιδρύθηκαν μετά το 1997, όπως είναι η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ και άλλα Τμήματα οικονομικής κατεύθυνσης. Επιπλέον, η απαιτούμενη προϋπηρεσία για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού Γ’ τάξεως μειώνεται στα 2 χρόνια από τη λήψη του πτυχίου (από τα 4 που ίσχυε) και του Λογιστή Φοροτεχνικού Β’ τάξεως γίνεται 5 έτη στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού Γ’ τάξεως, (από 4 που ίσχυε).
Επίσης, καθιερώνεται η υποχρεωτική εγγραφή στο Ο.Ε.Ε. όλων όσοι κατέχουν βασικό πτυχίο πανεπιστημίου, ή και πτυχίο ορισμένων Τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, οι οποίοι κατέχουν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οικονομική επιστήμη, εφόσον ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα με αντικείμενο την οικονομική επιστήμη.